Zoekwoorden:
Security, ICT, informatica
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5020 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

 

Bij de bachelor Informatica in Leiden staan wiskunde, logica en een fundamentele wetenschappelijke aanpak centraal, waar je kunt kiezen uit vier specialisaties. Je wordt opgeleid tot een sterke, academische data-specialist met een harde bèta-achtergrond.

 

 

Waarom Informatica studeren aan de Universiteit Leiden?

- Fundamenteel: In Leiden staan wiskunde, logica en een fundamentele wetenschappelijke aanpak centraal. Je leert over de achterliggende wiskunde. Ook leer je programmeren en software en systemen te doorgronden en zelf te maken.
- Specialisaties: Leiden biedt vier verschillende specialisaties. Je kiest vanaf jaar één voor een specialisatie. Zo heb je als afgestudeerd informaticus in Leiden van meer verstand dan alleen van techniek.
- Onderzoek: De Universiteit Leiden is een onderzoeksintensieve universiteit. Je krijgt college van onderzoekers die gespecialiseerd zijn in diverse onderwerpen passend bij de gekozen specialisatie. Zij gebruiken voorbeelden en leggen recente inzichten uit hun onderzoek direct voor.

 

 

Vier specialisaties
- Informatica: Als je vooral benieuwd bent naar de achterliggende systemen, wiskunde en logica en , hard- en software wilt leren begrijpen en ontwikkelen.
- Bioinformatica: Als je ook wilt leren om complexe biologische data te organiseren, modelleren en analyseren.
- Informatica & Economie: Als je de impact van ICT op bedrijven en organisaties wilt leren begrijpen.
- Kunstmatige Intelligentie: Als je meer wilt leren over ontwikkelingen in de robotica en machine learning en over de psychologische processen die daaraan ten grondslag liggen.

 

 

Past de bachelor Informatica bij jou?
- Wiskunde tot je een van je sterke vakken behoort;
- Je van puzzelen houdt en graag moeilijke vraagstukken oplost;
- Je analytisch kunt denken en de motivatie hebt om hard te werken;
- Je graag wilt leren programmeren;
- Je graag opgeleid wilt worden tot sterke dataspecialist met een harde bèta-achtergrond;
- Je graag oplossingen bedenkt voor praktische problemen.

 

 

Toekomstperspectief
Het overgrote deel van de bachelorstudenten stroomt door naar een masteropleiding. Je kunt aan het werk bij de overheid of in het bedrijfsleven, waar IT-systemen en big data een steeds grotere rol spelen. Een aantal voorbeelden van functies:

- IT Projectmanager
- ICT-consultant
- Security & Technology specialist