Zoekwoorden:
Education Market, Urban Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amsterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als student Sociale geografie en Planologie verdiep je je in de relatie tussen mensen en hun omgeving. Je bestudeert en bedenkt oplossingen voor vraagstukken als: hoe kun je een woonwijk het beste inrichten? Hoe zorg je voor betaalbare woningen? Wat is de impact van klimaatverandering op de leefomgeving? Dit doe je middels onderzoek in zowel Amsterdam als in het buitenland.

 

Voorlichting

Wil je weten of Sociale geografie en Planologie bij je past? Gedurende het hele jaar kun je kennismaken met de opleiding. Meld je direct aan voor de Bachelorweek of bekijk een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten.

 

Studieprogramma

Als je Sociale geografie en Planologie studeert, onderzoek en analyseer je de ruimtelijke relatie tussen mensen en hun omgeving. Je leert:

  • begrijpen waar verschillen en overeenkomsten tussen plaatsen vandaan komen;
  • verbanden leggen tussen ontwikkelingen op internationale, nationale en lokale schaalniveaus;
  • verschillende onderzoeksmethoden combineren, waaronder Geografische Informatie Systemen, om complexe vraagstukken te analyseren;
  • werken aan oplossingen in (inter)nationale context.

Na je studie

Na het behalen van je universitaire bachelordiploma beschik je over een academisch werk- en denkniveau op het gebied van ruimtelijke vraagstukken. Hoewel je hiermee direct de arbeidsmarkt op kunt, kiezen de meeste studenten om hun studie te vervolgen met een master. De bachelor Sociale geografie en Planologie sluit aan op veel masteropleidingen. Bijvoorbeeld Human Geography, Urban and Regional Planning, International Development Studies of de onderzoeksmaster Urban Studies.

 

Past deze studie bij jou?

  1. Ben je geïnteresseerd in mensen en de wereld om je heen?
  2. Wil je bijdragen aan een duurzamer en rechtvaardiger ruimtegebruik?
  3. Hou je ervan om nieuwe plekken te verkennen en wil je dan begrijpen wat je tegenkomt?
  4. Ben jij betrokken, initiatiefrijk en nieuwsgierig?

Dan is Sociale geografie en Planologie aan de UvA iets voor jou!