Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT, Hacking
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Alkmaar
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ontwikkel jij straks de smart devices die onze levens totaal gaan veranderen? Bij de vierjarige bacheloropleiding Technische Informatica ligt de focus op het ontwerpen en ontwikkelen van smart devices. Zelfrijdende auto’s, intelligente gebouwen en zelfregulerende zonnepanelen. Na je opleiding kun je zelfstandig smart devices ontwikkelen en programmeren. Je weet dan alles over het aansturen, koppelen, beheren en monitoren van devices.

 

 

De opleiding

De opleiding bestaat uit verschillende fasen: een inleidende fase, een verdiepende fase, een specialisatiefase en een verbredende fase.

- Het eerste studiejaar besteed je aan het inleidende programma. In dat deel leer je alle facetten van engineering op het vlak van technische informatica.
- In het tweede studiejaar, de verdiepende fase, worden de kennis en vaardigheden verder uitgebreid, en op essentiële punten verdiept.
- Het derde en vierde jaar, de specialisatie- en verbredende fase, staan in het teken van de keuzerichtingen (afstudeerrichtingen). Je leert de specifieke kennis die nodig is om als startbekwame professional in het werkveld succesvol te zijn.

 

 

Voor wie?
Zoek je een opleiding waarin je leert hoe je oplossingen realiseert die deel uitmaken van een smart society? Wil je zelf programma's schrijven en systemen maken? Heb je oog voor detail en ben je geïnteresseerd in techniek? Dan is de opleiding Technische Informatica iets voor jou! Hogeschool Inholland leidt je op tot een beginnend specialist op het gebied van technische (informatie) systemen.

 

 

Na je opleiding Technische Informatica
Als technisch informaticus ondersteun je bedrijven bij de inrichting, het gebruik en het verbeteren van de technische (informatie)systemen. Binnen het bedrijf treed je op als ontwikkelaar (technisch software engineer), adviseur of als leidinggevende. Dankzij jouw kennis en ervaring kom je tot creatieve oplossingen en heb je het lef om hierover te adviseren en ze toe te passen in de praktijk.

 

 

Dit is jouw werkveld
Smart devices zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Niet alleen een smartphone heeft de nieuwste snufjes, ook de vaatwasser en magnetron worden steeds slimmer. In de industrie is computertechnologie vrijwel onmisbaar geworden. En het risico op een dijkdoorbraak controleer je via een sensornetwerk. De ontwikkelingen gaan snel en jij staat daarbij straks vooraan.

 

De opleiding Technische Informatica werkt nauw samen met diverse bedrijven uit de regio. Een aantal bedrijven adviseert de opleiding over het onderwijsprogramma. Andere verzorgen onderwijs en gastcolleges. Dat maakt de opleiding veel interessanter!