EIT Digital is een toonaangevende Europese organisatie voor digitale innovatie en ondernemerschapsonderwijs die de digitale transformatie van Europa aanjaagt.

 

EIT Digital zorgt voor baanbrekende digitale innovaties op de markt en kweekt ondernemerstalent voor economische groei en een betere levenskwaliteit in Europa. Het doet dit door het mobiliseren van een pan-Europees ecosysteem van meer dan 130 Europese topondernemingen, kleine en middelgrote ondernemingen, startende ondernemingen, universiteiten en onderzoeksinstituten.

 

Als kennis- en innovatiegemeenschap van het Europees Instituut voor innovatie en technologie is EIT Digital gericht op ondernemerschap en loopt het voorop bij de integratie van onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven door het samenbrengen van studenten, onderzoekers, ingenieurs, bedrijfsontwikkelaars en ondernemers. Dit gebeurt in ons pan-Europese netwerk van co-locatiecentra in Berlijn, Eindhoven, Helsinki, Londen, Parijs, Stockholm, Trento, alsook in Boedapest en Madrid. We hebben ook een hub in Silicon Valley.

 

EIT Digital investeert in strategische gebieden om de marktintroductie van op onderzoek gebaseerde digitale technologieën te versnellen, waarbij de nadruk ligt op de strategische, maatschappelijke uitdagingen van Europa: Digitale industrie, digitale steden, digitaal welzijn en digitale infrastructuur.

 

EIT Digital kweekt T-vormig digitaal ondernemerstalent dat gericht is op innovatie door middel van een gemengde onderwijsstrategie die een masteropleiding, een doctoraatsschool en een beroepsschool omvat.