Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat voor invloed oefent de wet uit op het bedrijfsleven? En wat zijn de juridische haken en ogen aan organisatorische keuzes? Om een goed antwoord te geven op die vragen heb je kennis nodig van zowel het recht als van bedrijfskunde.

 

Iets voor jou?

  • Je leert de spelregels van de samenleving kennen én hoe deze het bedrijfsleven beïnvloeden;
  • Je leert over managementprocessen en organisatorische verhoudingen;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je wordt meester in de rechten én Master Business Administration.

Wat ga je leren?

Je leert de wetten kennen in het algemene deel van Rechtsgeleerdheid. Hierbij ontwikkel je juridische vaardigheden die later goed van pas komen en neem je onder andere deel aan een oefenrechtbank.

 

Daarnaast volg je per jaar een aantal vakken bij Bedrijfskunde. Hier leer je meer over verschillende managementvraagstukken. Je leert op deze manier van twee kanten naar vraagstukken kijken, waardoor jij mensen en organisaties beter kunt helpen.

 

Wat kun je ermee?

Recht en Management is een ideale voorbereiding voor functies als bedrijfsjurist, advocaat in het ondernemingsrecht, manager, beleidsmedewerker, directiesecretaris en organisatieadviseur. Maar je kunt er uiteraard ook andere beroepen mee uitoefenen die je met alleen een opleiding Rechtsgeleerdheid of Bedrijfskunde kunt doen.

 

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.