Keywords:
Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

De opleiding

Bij hbo Elektrotechniek ervaar je hoe snel de ontwikkelingen gaan. Je smartwatch is gemaakt met productierobots met energie van zonnepanelen. Ontdek welke rol elektrotechniek in deze systemen speelt.

 

Steeds meer zichtbare en onzichtbare apparaten maken je leven aangenamer en interessanter. We gebruiken ze privé, in ziekenhuizen en in de industrie. Denk aan smartphones, operatierobots, geautomatiseerde producutielijnen voor elektrische auto's en slimme verkeersregelinstallaties. Na de hbo Elektrotechniek opleiding ontwikkel jij de hardware en/of software en zoek je naar innovatieve en creatieve oplossingen.

 

Je krijgt theorielessen, practica en voert samen met andere studenten projecten uit waarbij je leert werken als hbo-professional. Bij Elektrotechniek ga je aan de slag met praktijkopdrachten als voorbereiding op het bedrijfsleven. Je leert technische vraagstukken op te lossen door eerst na te denken en dan pas te doen. Na je afstuderen ben je Bachelor of Science.

 

Typerend voor deze opleiding

  • Strak georganiseerd, zodat je weet wat er van je verwacht wordt
  • Je werkt met de nieuwste apparatuur in het TECH-lab
  • Toekomstgericht, uitstekende baankansen in de arbeidsmarkt
  • Persoonlijke benadering, een grote betrokkenheid en goede sfeer

Waar word je voor opgeleid

Jouw baan

Met je diploma Elektrotechniek kies je uit honderden functies bij honderden bedrijven. De arbeidsmarkt zit te springen om maatschappelijk bewuste Elektrotechniek-ingenieurs. Hbo’ers die kennis hebben van techniek en automatisering, maar ook een energiebewuste en commerciële houding hebben.

 

Je bent breed inzetbaar en dus overal welkom in de techniek of ICT. In de regio Brabant zijn veel technische bedrijven gevestigd. Binnen en buiten Europa liggen de uitdagingen voor het oprapen. Vanuit je startfunctie kun je natuurlijk doorgroeien naar projectleider, technisch-commercieel adviseur of een managementfunctie. Of schrijf je in bij een detacheringsbureau voor specifieke industriële projecten.

  

Studieprogramma

De opleiding Elektrotechniek duurt 4 jaar. Ieder jaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Je krijgt theorielessen, practica en voert samen met andere studenten projecten uit waarin je leert werken als hbo-professional. Het is een voorbereiding op het bedrijfsleven. Je leert technische vraagstukken op te lossen door eerst na te denken en dan pas te doen. Na je afstuderen ben je Bachelor of Science.