Keywords:
Security, Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat ga ik leren?

Deze opleiding duurt twee tot drie jaar. Leerjaar één is voor alle studenten hetzelfde. Vanaf dag één loop je in een uniform. Zo kun je vast wennen aan de voorbeeldfunctie op straat en aan de manier waarop de burger naar je kijkt en je aanspreekt. 

 

Je gaat vijf dagen per week naar het Koning Willem I College. Bij ons krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap, sociale vaardigheden, mentale weerbaarheid, fitness, zelfverdediging, levensreddend handelen en sport. Daarnaast krijg je specifieke vakken, zoals recht- en wetskennis. Houd er rekening mee dat je hiervoor best veel huiswerk moet maken.

 

Je krijgt verder praktijklessen, zodat je de aangeleerde theorie in de praktijk kunt oefenen. Je wordt ook voor een aantal evenementen en activiteiten ingezet die buiten schooltijd vallen.

 

Na deze opleiding heb je het diploma Handhaver toezicht en veiligheid én het diploma Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) op zak. 

Deze opleiding is ook zeer geschikt als vooropleiding ter voorbereiding op een carriére bij de Politie. Wij werken in deze opleiding dan ook samen met de Politie.

 

Wat kan ik worden? 

Als Handhaver toezicht en veiligheid zorg je ervoor dat anderen zich veilig voelen. Bijvoorbeeld op straat en in andere openbare ruimtes.

Je werkt meestal bij een gemeente, een waterschap of een (andere) organisatie voor toezicht en veiligheid. Je surveilleert in uniform op straat en treedt op bij incidenten en calamiteiten. Ook verleen je service aan het publiek en sta je altijd klaar om mensen te helpen. Je bent niet bang om op mensen af te stappen om in gesprek te gaan en je bent fysiek fit.

 

Belangrijke eigenschappen die je moet hebben, zijn: communicatieve vaardigheden, behulpzaamheid, inlevingsvermogen, integriteit en stressbestendigheid. 

Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot het nieuwe politieonderwijs 2021 is het nog afwachten hoe de samenwerking met de politie eruit komt te zien. 

 

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden? 

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je bent 16 jaar op 1 oktober van het schooljaar waarin de opleiding begint
  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 
  • Beroepsopleiding niveau 2 of gelijkwaardige vooropleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken. 

Wat doe ik tijdens de stage? 

Tijdens je opleiding loop je stage bij een toezichthoudende organisatie. Voor aanvang van je stage moet je in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Tijdens deze stage werk je aan je opdrachten uit de praktijkmap Handhaver toezicht en veiligheid.

Een Handhaver toezicht en veiligheid werkt onregelmatig. Dit betekent dat je tijdens je stage ook in de avonduren, weekenden, vakanties en tijdens feestdagen ingezet kan worden.

 

Welke vervolgopleiding kan ik doen? 

Eenjarige niveau 4 opleiding Leidinggeven. De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid kan een opstap zijn naar de politieacademie. Je moet wel de reguliere sollicitatieprocedure van de politie volgen.

FaLang translation system by Faboba