Keywords:
Security, Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat ga ik leren?

Deze opleiding duurt drie jaar. Leerjaar één is voor alle studenten hetzelfde. Vanaf dag één loop je in een uniform. Zo kun je vast wennen aan de voorbeeldfunctie op straat en aan de manier waarop de burger naar je kijkt en je aanspreekt.

Na het eerste jaar vindt er een selectie plaats waarbij 30 studenten worden geselecteerd om het politietraject te volgen en 20 studenten worden geselecteerd om het bestuurlijke traject te volgen.

 

Je gaat vijf dagen per week naar het Koning Willem I College. Bij ons krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap, sociale vaardigheden, mentale weerbaarheid, fitness, zelfverdediging, levensreddend handelen en sport. Daarnaast krijg je specifieke vakken, zoals recht- en wetskennis. Houd er rekening mee dat je hiervoor best veel huiswerk moet maken.

 

Je krijgt verder praktijklessen, zodat je de aangeleerde theorie in de praktijk kunt oefenen. Je wordt ook voor een aantal evenementen en activiteiten ingezet die buiten schooltijd vallen.

 

Na deze opleiding heb je het diploma Handhaver toezicht en veiligheid én het diploma Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) op zak.

 

 

Wat kan ik worden?

Als Handhaver toezicht en veiligheid zorg je ervoor dat anderen zich veilig voelen. Bijvoorbeeld op straat en in andere openbare ruimtes.

 

Je werkt meestal bij een gemeente, een waterschap of een (andere) organisatie voor toezicht en veiligheid. Je surveilleert in uniform op straat en treedt op bij incidenten en calamiteiten. Ook verleen je service aan het publiek en sta je altijd klaar om mensen te helpen. Je bent niet bang om op mensen af te stappen om in gesprek te gaan en je bent fysiek fit.

 

Belangrijke eigenschappen die je moet hebben, zijn: communicatieve vaardigheden, behulpzaamheid, inlevingsvermogen, integriteit en stressbestendigheid.