Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

Kies voor de master Nederlands recht aan de Radboud Universiteit. In Nijmegen leer je niet alleen hoe het recht eruitziet, maar ook waarom het er zo uitziet. En of het ook anders zou kunnen. Zo leer je het recht echt doorgronden.

 

Specialisaties

Burgerlijk Recht

Met de masterspecialisatie Burgerlijk Recht leg je de beste basis voor een civielrechtelijke loopbaan. Je onderscheidt je niet alleen door je inhoudelijke kennis, maar ook door je vermogen om complexe juridische vraagstukken te ontleden.

 

Financieel Recht

Twintig jaar geleden was er nauwelijks sprake van financieel recht, maar de omvang en impact zijn de laatste decennia sterk toegenomen. Deze explosie aan nieuwe wetten en regels vraagt om specialisten in het financieel recht. Die specialist word jij.

 

Ondernemingsrecht

Tijdens deze master verdiep je je in de juridische aspecten van financiering, risicomanagement en reorganisaties. De masterspecialisatie Ondernemingsrecht is een uitstekend vertrekpunt voor een carrière in de commerciële advocatuur.

 

Staats- en Bestuursrecht

Het staats- en Bestuursrecht legt het juridische fundament voor het overheidsbestuur en -organisatie in de democratische rechtsstaat. De belangen van burgers en overheid dienen in een rechtstaat in evenwicht te zijn. Zorg jij voor dit evenwicht?

 

Strafrecht

Strafrecht is nadrukkelijk aanwezig in onze samenleving. In het vakgebied vinden grote ontwikkelingen plaats. Daarom is er behoefte aan goede juristen met gefundeerde kennis van het straf(proces)recht die dit kunnen toepassen in de rechtspraktijk.

 

Pre-master

Heb jij je hbo-rechten afgerond en wil je een masterdiploma met civiel effect behalen? Zoek je verdieping en verbreding op academisch niveau? En wil je meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt met een meestertitel? Volg dan een speciaal verkort programma en behaal in 2,5 jaar je masterdiploma Nederlands Recht.

 

Pre-master Nederlands Recht

Hbo-diploma rechten op zak, maar wil je jouw kennis van het recht verder verdiepen? Wil je later aan de slag in één van de togaberoepen, namelijk advocaat, officier van justitie of rechter? Dan is een pre-master misschien wat voor jou!