Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Doetinchem
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
4200 hrs
Duration:
30 months
More information

Description:

We leven in het tijdperk van de informatietechnologie. Overal waar we komen zijn er computers en machines die door grote of heel kleine computers worden aangestuurd. Informatietechnologie richt zich vooral op hardware, op het beheer van bestaande systemen, toepassin-gen en applicaties. Belangrijk, want computers, netwerken en systemen moeten immers constant en opti-maal werken! Binnen de ICT werk je met computers, computernetwerken en –programma’s, maar ook met andere apparaten, zoals printers en smartphones en heb je te maken met zaken zoals beveiliging. Een klantgerichte houding is van groot belang. Ook moet je proactief en flexibel zijn en bedenk je creatieve oplossingen voor technische vragen. Bijblijven in het vak is een must!

 

Als medewerker IT systems and devices beheer je het informatiesysteem en zorg je ervoor dat computers en devices werken. Soms hebben collega’s een nieuw programma of toegang tot een bepaald programma of systeem nodig. Dat regel jij. Je ondersteund gebruikers en krijgt te maken met verschillende operating systems van devices (zoals Linux, Windows, Android of IOS)

 

Het eerste leerjaar volg je theorie- en praktijklessen op school. Tijdens de lessen leer je hoe je hard- en software installeert en beheert en op welke manier je gebruikers ondersteunt. In de lessen is veel aandacht voor de werkzaamheden die je bij een servicedesk doet en de vaardigheden, zoals communicatieve vaardigheden, die je daarvoor nodig hebt. Tijdens examens, zogenaamde Proeven van Bekwaamheid en kennisexamens, laat je zien wat je hebt geleerd. In het tweede jaar van de opleiding loop je 10 weken stage. De stage vindt plaats in de tweede periode van het schooljaar. De overige drie periodes volg je lessen op school. Het derde en laatste leerjaar volg je een half jaar lessen op school en ben je een half jaar op stage (afstudeerstage).