Keywords:
Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Word in 4 jaar een creatieve expert die het verschil maakt in het duurzame ontwerp voor een wijk, een stad als Rotterdam of zelfs een hele regio.

 

Heb jij wel eens nagedacht over hoe de straat eruit ziet waar je woont? En je wijk? En het dorp of de stad? Hoeveel groen, hoeveel winkels en hoeveel woningen zijn er? Wat wordt er gedaan aan duurzaamheid en hoe is het geregeld met verkeer? Dit zijn allemaal vragen waar je mee aan de slag gaat als je planoloog wordt.

 

Dus ben jij creatief? Lijkt het je leuk om onderzoek te doen naar hoe je jouw buurt kunt verbeteren en je idee├źn te presenteren met (digitale)tekeningen en maquettes? Ben je sociaal en vind je het leuk om samen te werken? Dan is Ruimtelijke Ontwikkeling aan Hogeschool Rotterdam de perfecte studie voor jou!

 

In vier jaar tijd helpen wij je bij de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling om te ontwerpen, visualiseren, advies te geven en te onderzoek. Kortom, we begeleiden je stap voor stap naar het punt waarop jij het verschil maakt in hoe de gebouwde omgeving eruit komt te zien. Je bent na deze opleiding klaar om bijvoorbeeld als planoloog te gaan werken bij de Gemeente Rotterdam of als stedenbouwkundig tekenaar bij een bekend architectenbureau.

 

Meerdere richtingen binnen Ruimtelijke Ontwikkeling

Ruimtelijke Ordening en Planologie bij Hogeschool Rotterdam is een vierjarige differentiatie (afstudeerrichting) van de bacheloropleiding Ruimtelijke Ontwikkeling. De opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling wordt op verschillende hogescholen aangeboden met verschillende differentiaties. Allemaal gericht op de ontwikkeling van de ruimte om ons heen, maar elk met een eigen accent.