Zelfrijdende auto’s, real-time navigatie op je mobiel, persoonlijke aanbiedingen op basis van je surfgedrag en zorgrobots . Tijdens de opleiding Computer Science and Engineering leer je hoe je software ontwikkelt en data verwerkt voor de intelligente systemen van nu en de toekomst. Denk hierbij aan medische systemen, beveiliging en virtual reality. Ingenieurs in Computer Science and Engineering ontwerpen en ontwikkelen hier software voor en leren bijbehorende data slim en efficiënt te verwerken. Je leert wiskundig analyseren en modelleren, logisch redeneren, het programmeren van algoritmen en wat de basisconcepten zijn waaraan programmeertalen moeten voldoen. Ten minste één keer per jaar werk je met enkele medestudenten aan een project, bijvoorbeeld om een applicatie te ontwikkelen waarmee je studiebuddy’s kunt vinden.
Als technisch informaticus ontwerp en ontwikkel je software om grote hoeveelheden data efficiënt te verwerken en om gebruikers in staat te stellen op intuïtieve wijze met intelligente digitale systemen om te gaan. Technische informatici werken aan software voor webapplicaties, mobiele apps, routeplanners, robots, zorgsystemen, financiële dienstverlening en ga zo maar door. Het gaat technische informatici niet alleen om programmeren, maar bijvoorbeeld ook om de efficiëntie en veiligheid van een programma, hoe de gebruikers omgaan met een systeem en hoe software verantwoordelijk in gebruik kan worden genomen.
Matching & Selectie
De bacheloropleiding Computer Science & Engineering aan de TU Delft heeft een Matching & Selection (Numerus Fixus) procedure. Dit betekent dat alle kandidaten worden geselecteerd.
Tweetalige (Nederlands-Engelse) track en Engelse track
De Bachelor Computer Science and Engineering bestaat uit twee tracks: de Tweetalige (Nederlands-Engelse) track en de Engelse track. Bij de Tweetalige track is het belangrijk dat je naast de Engelse taal, ook de Nederlandse taal beheerst. Je leert verschillende academische vaardigheden in het Nederlands, zoals presenteren, wetenschappelijk schrijven en onderzoek doen. Daarnaast kan je tijdens de wiskunde colleges, computer labs en het mentoraat vragen in het Nederlands stellen. De hoorcolleges en studiematerialen worden wel volledig in het Engels aangeboden. Hierdoor studeer je in een diverse omgeving met veel internationale studenten.
We raden studenten die (aantoonbaar) de Nederlandse taal beheersen aan om zich in te schrijven in Studielink voor de track Technische Informatica, Nederlands-Engels.