Je wordt opgeleid tot handhaver / boa
Je hebt keuze uit 3 richtingen
Er is voldoende baankans na je opleiding
Doorstuderen op niveau 4 of naar de politieacademie
Let op: Er zijn extra fitheidseisen zijn waar je aan moet voldoen
In 3 jaar leer je alles over handhaving, wet- en regelgeving, en veiligheid. Na jaar 1 kies je waarin je wilt specialiseren:
Je krijgt les van je eigen docenten en docenten uit het werkveld. Ook doe je projecten bij echte Toezicht & Handhaving-afdelingen van bijvoorbeeld gemeenten, provincies, waterschappen, milieuorganisaties, openbaar vervoer of bij de Regionale Eenheid Midden-Nederland van de politie.
Naast je mbo-niveau 3 diploma Handhaver Toezicht en Veiligheid, krijg je een boa-certificaat en een EHBO/Reanimatiediploma.
Stage
Elk jaar loop je stage. Tijdens je stage pas je bij verschillende organisaties toe wat je op school geleerd hebt. Zelf kies je waar je je stage loopt, denk bijvoorbeeld aan een milieuorganisatie, gemeente of de politie. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past, al zul je in sommige gevallen ook zelf een stageplek moeten zoeken.
Jaar 1:
Je gaat 2 weken een maatschappelijke stage lopen bij een maatschappelijke organisatie, bijvoorbeeld basisschool, waar je kijkt naar de inrichting van veiligheid.
Jaar 2:
Je gaat 10 weken een ontwikkelstage lopen in de handhaving. Dit kan zijn in de verschillende domeinen.
Jaar 3:
Je gaat hier 14 weken als beëdigd boa een profiel stage lopen in domein 1, 2 of domein 6.
Fitheidstesten
Let op: Er zijn extra eisen zijn waar je aan moet voldoen. Om zeker te zijn van een plek op de opleiding, volg je deze stappen:
Kosten
Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) is het lesgeld € 1419 voor het schooljaar 2024 - 2025 .
Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken, leermiddelen en een laptop.
De kosten van de aanvullende leermiddelen zijn naar verwachting:
Vooropleiding
Je moet naast de vooropleidingseisen voldoen aan een aantal fitheidseisen.
Let op: om als Handhaver werk of stages te kunnen vinden, gelden deze extra toelatingseisen:
Na je opleiding
Aan het werk
Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als handhaver en toezichthouder in de openbare ruimte of het openbaar vervoer, bij de politie of generieke opsporing (justitiële inrichtingen, douane of marechaussee).
Verder leren
Nog niet klaar met studeren? Je kunt dan in 1 jaar de opleiding Leidinggevende in de veiligheidsbranche op niveau 4 afronden.