Zoekwoorden:
Security, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat ga je leren?
Tijdens de opleiding Particulier Beveiliger leer jij alles over het beveiligen van evenementen, gebouwen, personen en winkels. Je leert hoe jij mensen te hulp kan schieten, informeren en hoe jij professioneel en rechtvaardig optreedt bij calamiteiten. Je leert over wetten en regels, surveilleren, toezicht houden en preventief optreden. Ook leer je om op te treden bij calamiteiten. Als beveiliger ben je namelijk vaak als eerst op locatie en moet je levensreddend handelen. Je leert hiervoor hoe je eerste hulp moet uitoefenen en hoe je brand moet bestrijden. Daarnaast leer je natuurlijk hoe je het best samen kan werken met andere dienstverleners. Zoals de politie, brandweer en ambulance. De opleiding wordt competentiegericht vormgegeven. Hierbij staat het uitvoeren van opdrachten in de beroepsomgeving centraal. In het eerste jaar leer je alle kennis die je nodig hebt om het beroep uit te kunnen oefenen. Met deze kennis ga jij de praktijk in aan de hand van stage. Zo ben jij na 1 tot 2 jaar, met diploma op zak, klaar voor het echte werk.

 

 

Over jou
- Je beschikt over voldoende kracht, conditie en coördinatie
- Je kunt goed samenwerken
- Je bent flexibel, besluitvaardig, stressbestendig, integer en tolerant
- Je beschikt over communicatieve eigenschappen en een goede motivatie

 

 

In de praktijk
Je volgt de BOL of BBL-variant van de opleiding Particulier Beveiliger en behaalt in 1 tot 2 jaar jouw mbo niveau 2 diploma. Je stroomt daarna door naar een mbo niveau 3 opleiding of gaat aan het werk. Je werkt dan als beveiliger bij een bedrijfsbeveiligingsdienst, of je bent in dienst van een beveiligingsorganisatie die je bij klanten plaatst. Je beveiligt gebouwen, winkels, personen of evenementen. Ook houd jij je bezig met mobiele surveillance.

 

Als beveiliger zorg jij ervoor dat alles veilig blijft. Hoewel je vooral preventief toezicht houdt, kom je soms ook echt in actie. Bijvoorbeeld bij calamiteiten, zoals brand, diefstal, inbraak en ongevallen, probeer je de schade te beperken en roep je de hulp van de politie of brandweer in. Indien nodig verleen je eerste hulp aan slachtoffers. Je draagt altijd een uniform, waardoor je een aanspreekpunt voor mensen vormt. Een van jouw taken is dan ook het informeren en verwijzen van mensen.