PBLQ, het Nederlands Instituut voor Bestuurskunde, ondersteunt overheden wereldwijd om uit te blinken in publieke waardecreatie. PBLQ versterkt de core business van de publieke sector door middel van consultancy, onderwijs, onderzoek en innovatie.

 

De publieke sector is in transitie. Zij heeft innovatie nodig om te zorgen voor slimmere organisaties en efficiëntere processen om de maatschappelijke uitdagingen van vandaag aan te gaan. Wij leveren projecten, opleidingen en onafhankelijk advies over organisatie- en procesontwikkeling om de effectiviteit van de overheid te vergroten. We opereren op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

 

PBLQ bedient een breed scala aan organisaties in de Nederlandse en soms internationale publieke sector. Internationaal heeft PBLQ ruime ervaring met projecten voor multilaterale donororganisaties zoals de Europese Commissie, de Wereldbank, het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Aziatische Ontwikkelingsbank. We worden ook rechtstreeks gecontracteerd door nationale regeringen, maar ook door bilaterale financieringsinstanties zoals de KfW Development Bank Duitsland.

 

Veel PBLQ-medewerkers zijn voormalige hoge ambtenaren op nationaal, provinciaal of gemeentelijk niveau. We investeren door onze ervaringen en kennis te delen via seminars, lezingen en publicaties. Het PBLQ werkt nauw samen met de academische wereld en is gastheer van een geaccrediteerde masteropleiding, de Master of Public Information Management (in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam).

 

Het PBLQ kan putten uit een uitgebreid internationaal netwerk van partners.