Keywords:
Education Market, Economics
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Voor echte puzzelaars: een wiskundige en statistische benadering van economische kwesties.

 

Wiskunde, statistiek en economie vormen de belangrijkste pijlers van de bachelorstudie Econometrie en Operationele Research. In drie jaar tijd vergaar je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om uiteenlopende economische en bedrijfskundige puzzels oplossen. Om risico’s te kunnen voorspellen en evalueren leer je econometrische modellen opstellen en toepassen op actuele economische kwesties. Zo heb je na afronding van je studie alles in huis om je bijdrage te leveren aan het beantwoorden van vragen als:

- Hoe kunnen we meer mensen aan het werk krijgen?
- Wat gaat er gebeuren met de rentestanden en de aandelenbeurs?
- Hoe baseer ik een bedrijfsstrategie op Big Data?
- Wat kunnen we doen aan de wachtlijsten in de zorg?

 

Tijdens de bachelorstudie Econometrie en Operationele Research leer je mogelijkheden te evalueren en risico's in kaart te brengen. Dit doe je aan de hand van economische modellen in combinatie met wiskundige methoden en technieken. De studie biedt je de kennis en vaardigheden om bedrijven en instellingen gedegen te adviseren over allerlei economische keuzes.

 

De studie kent een vast programma in de eerste twee jaar, waarin je een stevige basis legt. In het derde jaar heb je de vrijheid om zelf je vakken te bepalen en kies je de specialisatie die bij je past. We bieden de stof aan in de vorm van hoorcolleges, werkcolleges en practica. In die laatste maak je opdrachten in groepen van ongeveer dertig studenten.

 

Het arbeidsperspectief voor econometristen is uitstekend. De combinatie van specialistische kennis met een sterk analytisch vermogen levert een ijzersterke uitgangspositie op. Uit recent onderzoek bleek dat econometristen anderhalf jaar na hun studie de op-een-na hoogste salarissen hebben van alle afgestudeerden (alleen pas afgestudeerde tandartsen verdienen meer). Dit komt omdat ze meestal gelijk een baan hebben die ook nog eens goed betaald wordt.