Keywords:
Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Bedenk jij na de opleiding tot elektricien elektrotechnische oplossingen voor de energietransitie, een innovatieve elektrische motorfiets en slimme OV-toegangspoorten om makkelijker aan het verkeer deel te nemen? En wat te denken van een zelfsturende drone? Met de hbo-opleiding Elektrotechniek ligt de wereld aan je voeten!

 

Internationaal

Vanaf het tweede studiejaar van hbo Elektrotechniek volg je veel lessen in het Engels. Daarnaast werk je samen met studenten van meer dan 25 andere nationaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een volledig internationale klas bij de Engelstalige variant Electrical & Electronic Engineering.

 

Optie Technische Informatica

Het eerste jaar van de opleiding Elektrotechniek en Technische Informatica (TI) is nagenoeg gelijk. Kom je erachter dat je het programmeren van technische systemen leuker vindt dan het werken met hardware? Dan kun je overstappen naar TI.

 

Tijdens je studie Elektrotechniek

Bij de hbo-opleiding Elektrotechniek leer je hoe je micro-elektronica ontwerpt. Dat zijn bijvoorbeeld printplaten, en maak je gebruik van chips en batterijen in apparaten die je dagelijks gebruikt. Ook maak je kennis met duurzame energievraagstukken, automatisering en leer je hoe hardware geprogrammeerd moet worden. De opleiding biedt je veel praktische modulen en projecten aan.

 

Mogelijkheden na je opleiding Elektrotechniek

Als Elektrotechnisch ingenieur kun je aan de slag bij een groot aantal bedrijven. Van kleine engineering bedrijven tot grote multinationals in de industrie, ontwikkelbedrijven of nutsbedrijven. Met een diploma Elektrotechniek ligt de wereld aan je voeten.