Keywords:
Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Bedenk je straks de techniek van de nieuwste elektrische auto, ontwerp jij een zelf aangestuurde drone voor file-inspecties of denk je mee hoe je de wereld energieneutraal kunt maken? Dan past de hbo-opleiding Elektrotechniek van Saxion goed bij jou.


De opleiding Elektrotechniek
Duurzame energievoorziening, Bluetooth Low Energy, auto-elektronica: je komt het dagelijks tegen. Het lijkt allemaal zo gewoon, dat je er niet eens bij stilstaat dat het allemaal elektrotechniek is. Al die apparatuur is ontwikkeld door elektrotechnici. Maar als elektrotechnicus doe je meer: je houdt je bijvoorbeeld ook bezig met de opwekking, de opslag en het transport van elektriciteit. Het liefst op een veilig en milieuvriendelijke manier, zoals met windmolens.


De hbo-opleiding Elektrotechniek bestaat uit de richtingen Elektronica en Energietechniek. Je past nieuwe elektrotechnische kennis toe om nieuwe producten van de toekomst te maken. Bijvoorbeeld een hulprobot, een motor met één wiel, onbreekbare plastic elektronica, inventieve duurzame energie systemen of iets anders wat je graag in de toekomst wilt zien.


Wat leer je?
Bij de opleiding Elektrotechniek leer je het ontwerpen van micro-elektronica (denk aan de ontwikkeling van printplaten en chips die in telefoons en auto’s zijn verwerkt), maar bijvoorbeeld ook alles over energievoorziening en hoe die duurzaam gemaakt kan worden. Je leert over de hardware en hoe die geprogrammeerd moet worden. De opleiding heeft veel praktische modulen, veel projecten en een internationaal karakter. Het eerste jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica is nagenoeg gelijk: zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je het programmeren van technische systemen leuker vindt dan het werken met hardware? Dan heb je de optie om over te stappen naar de opleiding Technische Informatica. Bekijk de pagina van Technische Informatica


Verschil Elektrotechniek en Technische Informatica
Elektrotechniek is hardware met een beetje software. Technische Informatica is juist software met een beetje hardware. Dat is grofweg het grootste verschil tussen beide opleidingen.

 

Studievereniging opleiding Elektrotechniek: SV WATT

De opleiding Elektrotechniek heeft een actieve studievereniging WATT.


Elektrotechniek in cijfers
Startmoment: September
Theorie: 50%
Praktijk en groepsopdrachten: 40%
Studieloopbaanbegeleiding: 10%

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).