Keywords:
Cyber, Security, ICT, Hacking
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In de opleiding Technische Informatica leer je hoe mobieltjes softwaretechnisch in elkaar zitten. Jij zet de nieuwste technologieën op softwaregebied straks naar je hand.

 

Je computer doet raar, dus je belt de helpdesk. Je maakt 'gewoon' gebruik van apparaten als auto's, printers, smartphones en GPS. Maar de software die daarin zit zijn hoogstandjes van technische informatica. Jij wilt er alles van weten. Ook van robots in industriële productiestraten. Van databases, besturingstechnieken en gamestechnologie.

 

 

Jij

Jij hebt een passie voor programmeren en voor systemen met een technische achtergrond. Je bent een echte onderzoeker. Wilt weten hoe software werkt. Hoe je het verbetert. En prettiger maakt voor de gebruikers. Je werkt prima samen met je team of opdrachtgever. Je hebt helikopterview. Vindt creatieve oplossingen. Je werkt gestructureerd. En zorgt dat apparaten precies doen wat ze moeten doen.

 

 

De opleiding

Jij verdiept je in programmeren en procesbesturing. Software en hardware. Elektronica en wiskunde. Je gaat in groepsopdrachten aan de slag met iPhones, MP3-spelers, een navigatiesysteem en videogames. Je doorloopt daarbij het hele traject. Van ontwerp en ontwikkeling tot bouwen en testen. Je schrijft ook de bijbehorende handleiding. En leert hoe belangrijk communicatie, samenwerking, planning en duurzaamheid zijn.

 

Na de opleiding Technische Informatica ben je een Bachelor of Science.