Zoekwoorden:
Law, Tax Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Groningen
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Met de master Fiscaal recht wordt je specialist op het gebied van het belastingrecht. Hoe regel je een (inter)nationale bedrijfsovername? Waarom vestigen bedrijven zich in Nederland?

 

Hoe worden pensioenen belast, en hoe wordt informatietechnologie toegepast bij de heffing van belasting? Dat leer je allemaal in deze master. Complexe vraagstukken rond de fiscaliteit van het bedrijfsleven worden behandeld, zoals grensoverschrijdend ondernemen door grote en kleine bedrijven, pensioenen, fiscaal toezicht en invorderingsrecht. Andere onderwerpen zijn beleggingsinstellingen, erven en schenken en werken over de grens. Alle thema's worden belicht vanuit nationaal, Europees en internationaal perspectief. Regels die dubbele belasting en belastingontwijking moeten voorkomen, komen prominent aan de orde. Bovendien is er aandacht voor de praktijk. Zo word je geconfronteerd met de technologie die met name bij bedrijven wordt ingezet om de heffing van belastingen soepel te laten verlopen.

 

Hoe regel je een (inter)nationale bedrijfsovername? Waarom vestigen bedrijven zich in Nederland? Hoe worden pensioenen belast? Hoe wordt informatietechnologie toegepast bij de heffing van belasting? Dat leer je allemaal in de master Fiscaal recht.