Zoekwoorden:
Law, Tax Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Groningen
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Hoe regel je een (inter)nationale bedrijfsovername? Waarom vestigen bedrijven zich in Nederland? Hoe worden vermogende particulieren en pensioenen belast? Dit leer je in de master Fiscaal recht.

 

Tijdens de master Fiscaal recht kom je erachter dat je voor de oplossing van een fiscaal vraagstuk meerdere belastingwetten nodig hebt, waarbij ook het Europese en internationale belastingrecht regelmatig om de hoek komen kijken. De master Fiscaal recht bouwt qua onderwerpen voort op de richting Fiscaal recht binnen de bachelor Rechtsgeleerdheid. Je breidt je vaardigheden uit door zelfstandig en kritisch fiscale onderwerpen te benaderen vanuit verschillende invalshoeken van het fiscale recht.

Naast je verplichte mastervakken kun je ook stage gaan lopen bij bijvoorbeeld een belastingadvieskantoor of de belastingdienst. Een stage biedt de ideale gelegenheid om kennis te maken met de praktijk. Aandacht voor jouw beroepsperspectief komt ook terug in diverse mastervakken. Zo oefen je mondelinge en schriftelijke vaardigheden tijdens het masterseminaar (onderzoeksproject). Je sluit de master af met het schrijven van een afstudeerscriptie.

 

Studenten die een HBO-Fiscaal recht, Fiscale economie of bijv. bepaalde RB-opleidingen hebben gedaan, worden onder voorwaarden en na het afronden van een premasterprogramma ook toegelaten tot de master Fiscaal recht. Je kunt deze master ook in deeltijd of duaal volgen.

 

Praktijkmaster Fiscaal Recht

Naast de reguliere master Fiscaal Recht kun je ook kiezen voor de Praktijkmaster Fiscaal Recht. De Praktijkmaster bestaat uit de reguliere master, aangevuld met een uitgebreide stage bij bijvoorbeeld een fiscale kamer van een onderdeel van de rechterlijke macht of een belastingadvieskantoor. Daarnaast is het seminaar Praktijkmaster toegevoegd. Tijdens dit schrijfseminaar maak je een aantal schrijfopdrachten, deels van algemene aard, deels specifiek ontworpen voor de fiscale beroepspraktijk.

  • Voor de Praktijkmaster Fiscaal Recht gelden aanvullende toelatingseisen.
  • Om te solliciteren kun je gebruik maken van het sollicitatieformulier.

Studieverenigingen

GFE (Groninger Fiscale Eenheid)

De Groninger Fiscale Eenheid is een studievereniging voor fiscale studenten, zowel juristen als economen, van de Rijksuniversiteit Groningen.
Naast gezelligheid kan GFE ook veel voor haar leden betekenen tijdens en na hun studie. Zo kan er contact worden gelegd met andere studenten van dezelfde studierichting, maar kunnen studenten in hun eindfase van de studie ook makkelijk in contact komen met kantoren. Dit kan de kans op een stageplek of een eventuele baan vergroten.
Activiteiten die GFE zoal organiseert zijn bijvoorbeeld een symposium, de kantorendag en een buitenlandse studiereis.
https://www.gfe.nl/