Zoekwoorden:
research, Criminology
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
unknown
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Witwassen, fraude, DNA-onderzoek: in deze master zit je boven op de actualiteit. De masteropleiding Forensische Criminologie richt zich op het gebruik van specialistische expertise in de strafrechtspleging, van forensische psychiatrie tot criminalistiek.

 

Waarom kiezen voor de master Forensische Criminologie?

Studenten kiezen voor de master Forensische Criminologie omdat zij affiniteit hebben met criminaliteit en de analyse en bewijsvoering ervan. Je kunt helpen onderzoeks- en opsporingsmethoden te verbeteren. Criminologen (juristen en niet-juristen!) zijn werkzaam bij onder meer politie, NFI, consultancy- en onderzoekbureaus en bedrijfsleven.

 

Waarom de master Forensische Criminologie aan de Universiteit Leiden?

  • De Leidse rechtenfaculteit heeft een goede reputatie, nationaal en internationaal: jouw diploma heeft waarde.
  • Het is een brede opleiding, met ‘uitstapjes’ naar psychiatrie, accountancy, sporenonderzoek, de betrouwbaarheid van getuigen en het gebruik van bewijs en data voor risicotaxatie.
  • Ruim 80% van de afgestudeerde Leidse masterstudenten Forensische Criminologie heeft binnen een halfjaar een passende functie. We helpen je daarbij met ons online mentornetwerk en persoonlijke loopbaancoaching.

Past de master Forensische Criminologie bij jou?

Wil jij je verdiepen in alles wat met bewijsvoering rondom criminaliteit te maken heeft? Ben je geïnteresseerd in theorie en praktijk van onderzoek, in mensen en maatschappelijke ontwikkelingen? Kies dan voor deze master. Ook met een bachelor in bijvoorbeeld sociale wetenschappen zoals Psychologie ben je welkom.