Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

De juridisch-administratief dienstverlener kent de Nederlandse wet op zijn duimpje. Je werkt met contracten, akten en overeenkomsten en helpt mensen die wettelijk iets moeten regelen. Denk aan een paspoort, rijbewijs of huwelijk. Vind jij het leuk om in de wet- en regelgeving te duiken en om dingen uit te pluizen? Dan is dit dé opleiding voor jou.

 

 

Is de opleiding juridisch-administratief dienstverlener iets voor jou?
Als juridisch-administratief dienstverlener help je mensen die wettelijk iets willen regelen. Denk aan een paspoort, rijbewijs, huwelijk, bezwaarschrift of vergunning. Je verzamelt gegevens, stelt documenten op en geeft advies. Je hebt dus veel contact met klanten. Het is daarom belangrijk dat je communicatief en sociaal vaardig bent. Je kent de regels en je houdt je eraan. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om in de wet- en regelgeving te duiken. Je bent onderzoekend, gemotiveerd en je pakt zaken uit jezelf aan.

 

 

Tijdens de opleiding
Tijdens deze opleiding krijg je te maken met de verschillende onderdelen van de rechtspraak. Denk aan arbeidsrecht, belasting- en bestuursrecht en familie- en erfrecht. Je leert dossiers opbouwen en bijhouden en hoe je aanvragen in behandeling neemt.

 

Het onderwijsprogramma bestaat o.a. uit:

- Nederlands
- Engels

- Strafrecht
- Belastingrecht
- Arbeidsrecht en organisatiekunde
- Rekenen
- Loopbaan en burgerschap


Wat je nog meer leert
Naast theoretische lessen is er ook veel ruimte voor leren in de praktijk. Zo zijn er vaardigheidslessen en doe je projecten in groepjes. Ook zijn er workshops, trainingen, gastsprekers en bedrijfsbezoeken. Je leert de werkzaamheden zoals je die ook later zal gaan uitvoeren. Hiervoor hebben we een speciaal digitaal programma. Je start de opleiding juridisch-administratieve beroepen. Halverwege leerjaar 2 kies je een profiel:

- Juridisch-administratief dienstverlener (JAD)
- Medewerker Human Resource Management (medewerker HRM)

 

 

Hier kun je gaan werken
Je werkt in de zakelijke dienstverlening. Denk aan een notariskantoor, advocatenkantoor, de gemeente, verzekeraar of een incassobureau. Doorstuderen? Dat doe je zo: Heb je je diploma mbo-niveau 4 Juridisch administratief dienstverlener op zak? Dan kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Management, Economie en Recht, Bestuurskunde of HRM.