Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Zaandam
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wetten en regels zijn er om problemen te voorkomen en jij kunt hierin een betekenisvolle rol vervullen. Bij de opleiding specialist juridische dienstverlening word je breed opgeleid voor het werken bij zowel overheidsinstanties als commerciële organisaties. Je leert hoe je omgaat met klanten, je maakt kennis met de wet- en regelgeving op vele terreinen en je leert hoe je omgaat met vertrouwelijke informatie. Ben je niet bang voor juridische teksten en wil je graag anderen informeren en adviseren? Dan is de opleiding Specialist juridische dienstverlening iets voor jou!

 

Hoe ziet de opleiding Specialist juridische dienstverlening eruit? 

Tijdens de opleiding tot specialist juridische dienstverlening leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan in de wereld van de juridische dienstverlening. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op tijdens je stage (BOL).

 

Tijdens de opleiding leer je:

 • aanspreekpunt te zijn voor klanten en collega’s;
 • standaard documenten opstellen en invullen;
 • leidinggevenden en collega’s informeren over zaken die van belang zijn;
 • bijeenkomsten plannen en organiseren volgens opdracht;

Opleiding Specialist juridische dienstverlening onderdeel van de Business school

Op de Business school word je in het eerste half jaar klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Je volgt modules van verschillende economische opleidingen. De Business school geeft je de mogelijkheid om verschillende richtingen te proberen voordat je een keuze maakt. Je maakt kennis met verschillende beroepen, om een goed beeld te krijgen van het werkveld. Je leert welke afdelingen er zijn binnen een bedrijf en hoe deze afdelingen samen werken. Zo wordt je optimaal voorbereid op de stage. Mocht je eerste keuze toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je samen met je loopbaancoach kijken welke opleiding beter bij je past. Na het eerste half jaar volg je de vakken van de opleiding die je hebt gekozen.

 

BOL-opleiding 

Bij een BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. Bij de opleiding tot specialist juridische dienstverlening loop je twee keer een langere stage van 2 tot 5 maanden bij een erkend leerbedrijf.  Zo doe je gedegen praktijkervaring op en bouw je je netwerk uit, wat je na je studie goed kunt gebruiken. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

 

Keuzedelen 

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

 • Voorbereiding op het hbo
 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Ondernemerschap mbo
 • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
 • Fiscale werkzaamheden in de praktijk

Vervolgopleiding specialist juridische dienstverlening 

Na de opleiding tot specialist juridische dienstverlening kun je doorstuderen aan het hbo. Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

 • Rechten;
 • Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD);
 • Human Resource Management (HRM).