PBLQ, Verbinders in de informatiesamenleving

PBLQ is een adviesbureau voor verandervraagstukken in de informatiesamenleving. Onze opdrachtgevers uit de (semi) publieke sector helpen wij met advies, traineeships en opleidingen. Daarmee dragen wij bij aan een slimme en robuuste informatiesamenleving waarin overheid, burgers en bedrijven veilig informatie uitwisselen. Wij zijn gecommitteerd aan een goed functionerende digitale overheid. Verbinders in de informatiesamenleving.

 

PBLQ Academie

De Academie verzorgt opleidingen en trainingen die overheidsmedewerkers helpen het verschil te maken bij verandervraagstukken in de informatiesamenleving. We combineren onze praktijkervaring met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten. “Leren door te ervaren” is ons devies.

 

Incompany en maatwerk

Nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen. Organisaties in de publieke sector ontwikkelen zich voortdurend om maatschappelijke taken op een goede manier uit te (blijven) voeren. Ook uw medewerkers ontwikkelen zich voortdurend door de veranderende werkomgeving. Maar soms is er iets extra’s nodig in de vorm van een teamtraining of leertraject. Onze incompany- en maatwerkprogramma’s zijn een katalysator voor ontwikkeling van uw organisatie.

 

Zo helpt de opleiding ‘besturen onder druk van deze tijd’ bestuurders bij het omgaan met de technologische ontwikkelingen en het omzetten van de bedreigingen in kansen. Brengen we business, IT, beleid en uitvoering bij elkaar in de ‘verbindersopleiding informatiemanagement’ en dragen we zorg voor strategisch inzicht in ontwikkelingen in onder meer de opleiding ‘gemeente van de toekomst’. 

 

Veiligheid en security brengen wij in maatwerk trajecten bij elkaar. Juist in tijden waar thema’s zoals informatiebeveiliging, fysieke beveiliging, integriteit, incident(crisis)management en omgaan met persoonsgegevens (privacy) vernieuwde aandacht krijgen is inzicht in en afstemming tussen deze thema’s zeer van belang. De I(nformatie)-incidenten vragen nu aandacht, maar bieden ook de mogelijkheid om de organisatie en het personeel goed voor te bereiden. Door inzicht in de ontwikkelingen en te werken aan de juiste vaardigheden.  

 

Zie voor meer inzichten, blogs en referenties ook onze website

 

Opleidingen open inschrijving

Wilt u zich verdiepen in informatiemanagement, beleid of uw vaardigheden ontwikkelen? Wij gaan samen met u aan de slag in onze opleidingen. De laatste trends, ontwikkelingen en kennis in uw vakgebied staan centraal. Onze opleiders verstaan hun vak en kennen het publieke domein.

 

Heeft u vragen over onze opleidingen? Neem dan contact met ons op!

Peter van Enk, Manager Academie

06 51 41 68 22 | p.van.enk@pblq.nl