Zoekwoorden:
Engineering, Artificial Intelligence
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Groningen
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Bij Kunstmatige intelligentie onderzoeken we bestaande intelligentie van mensen en dieren en ontwikkelen we nieuwe intelligente computers en robots. We ontwerpen ook gebruiksvriendelijke producten. We simuleren bestaande intelligentie met computerprogramma's om meer te leren over waar intelligentie vandaan komt en hoe het werkt. De kennis die hier uit voorkomt, dient vervolgens als inspiratie voor nieuwe programma's, producten en robots. Naast het simuleren van bestaande intelligentie ontwerpen we ook nieuwe slimme algoritmes en systemen.

 

Kennis uit veel vakgebieden 
Kunstmatige intelligentie (Artificial intelligence) gebruikt kennis uit verschillende vakgebieden, zoals informatica, cognitieve psychologie, taalkunde, logica, biologie, neurowetenschappen en filosofie.

 

Programmeren en wiskunde maken een belangrijk deel uit van de opleiding, omdat dit de bouwstenen zijn om nieuwe intelligentie systemen te bouwen en intelligentie te simuleren. Kun je al programmeren? Dan kun je daarop mooi voortbouwen in het eerste jaar. Heb je nog helemaal geen voorkennis? Dan zul je harder moeten werken om snel op niveau te komen.

 

Internationale bachelor 
Je werkveld later en het bedrijfsleven zijn internationaal georiënteerd. Een goede reden om deze opleiding Artificial intelligence als internationale bachelor aan te bieden, met al het onderwijs in het Engels.

 

Let op: deze opleiding hanteert per studiejaar 2019-2020 een numerus fixus. Meer informatie over de numerus fixus, de toelatings- en de selectieprocedure vind je op de KI Numerus-Fixuspagina.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).