Huawei is een wereldwijde leider op het gebied van ICT-technologie en -innovaties. Door voortdurend te innoveren op basis van de behoeften van de klant, zijn we toegewijd aan het verbeteren van de klantervaring en het creëren van maximale waarde voor telecomdragers, bedrijven en consumenten. Onze Telecom netwerkapparatuur, IT producten en oplossingen, en slimme apparaten worden gebruikt in 170 landen en regio's. Met een jaarlijkse omzet van USD 46,5 miljard in 2014 staat Huawei op de 285e plaats van de Global Fortune 500.

 

We investeren meer dan 10% van onze jaarlijkse omzet in R&D en meer dan 45% van onze 170.000 medewerkers houden zich bezig met R&D. Door gebruik te maken van onze ervaring en expertise in de ICT-sector helpen we de digitale kloof te overbruggen en bevorderen we breedbandconnectiviteit van hoge kwaliteit voor iedereen. Als pleitbezorger van sociaaleconomische duurzaamheid stellen we alles in het werk om veilige en stabiele netwerkactiviteiten te ondersteunen, en klanten en industrieën te helpen de efficiëntie te verbeteren om een koolstofarme economische groei te stimuleren. Door onze activiteiten te lokaliseren en een wereldwijde waardeketen op te bouwen, helpen we lokale innovatoren hun wereldwijde waarde te maximaliseren en de win-winresultaten te delen.

 

In Nederland heeft Huawei 650 medewerkers in dienst en werkt het samen met telecom- en ICT-bedrijven. Huawei heeft momenteel drie kantoren in Nederland met het hoofdkantoor in Amsterdam.

 

Cybersecurity blijft een onderwerp van groot belang voor onze klanten, overheden en leveranciers; het is een focus van Huawei en het waarborgen van cybersecurity is een van onze belangrijkste bedrijfsstrategieën. We geloven dat we alleen door internationaal samen te werken, als leveranciers, klanten en beleidsmakers en wetgevers een substantieel verschil kunnen maken in het aanpakken van de wereldwijde uitdaging op het gebied van cybersecurity. We geloven ook dat we kennis en begrip moeten delen over wat werkt en wat niet werkt om het risico te verminderen dat mensen technologie gebruiken voor doeleinden die nooit bedoeld zijn. Huawei zal onze open en transparante aanpak en verantwoordelijke positie ten aanzien van haar activiteiten voortzetten.