Software developer is een heel creatief beroep, waarbij je klanten adviseert en creatieve software-oplossingen bedenkt.
Als software developer ontwikkel je voornamelijk zelfstandig (onderdelen van) software, programma's of websites. Jij zorgt ervoor dat ze goed werken. Het gaat niet alleen om het maken van nieuwe dingen. Je zorgt er ook voor dat bestaande software blijft werken. Je leert in de opleiding ook hoe je goed kunt doorvragen wat de klant (eigenlijk) nodig heeft. Heb je de wensen goed op een rij dan kan het ontwerpen en ontwikkelen gaan beginnen. Is de applicatie klaar? Dan help je, na het uitvoerig testen van de software, ook mee aan de invoering ervan.
Het is van essentieel belang dat de Software developer de privacy van klanten, opdrachtgevers, en van alle (toekomstige) gebruikers van de
software beschermt. Daarnaast moet software veilig zijn en beschermd zijn tegen oneigenlijk of crimineel gebruik.
Onderdelen van de opleiding zijn:
Meestal werk je samen met je collega’s in een (multidisciplinair) ontwikkelteam. De eindverantwoordelijkheid voor het eindproduct ligt vaak bij de projectleider of leidinggevende. Samen bouwen jullie aan de toekomst!
Eigenschappen
Tijdens deze opleiding ontwikkel je niet alleen technische vaardigheden, maar ook een dienstverlenende houding. Je leert logisch en creatief denken om vernieuwende oplossingen te bedenken voor ingewikkelde problemen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan communicatieve vaardigheden, zodat je effectief kunt samenwerken en jouw ideeën helder kunt overbrengen. Wij leiden jou op tot een softwareontwikkelaar die het verschil maakt.
Vooropleiding
Vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
Mbo-diploma niveau 2
Waar kun je werken?
Als software developer kun je gaan werken in vrijwel alle sectoren van de economie, zoals de brede ICT-sector, de creatieve sector, de
logistieke sector, de mobiliteitsbranche, de maakindustrie, de zorg en nog veel meer.