Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leeuwarden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Los jij graag maatschappelijke problemen op door de wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren? Ben je zorgvuldig en houd je ervan om dingen uit te zoeken?

 

De bacheloropleiding HBO-Rechten is dan voor jou een goede keuze. Als hbo-jurist zoek jij uit wat het geldend recht is en hoe dit toegepast moet worden in bepaalde situaties. Je hebt oog voor detail, vind het een uitdaging om zaken uit te pluizen en zoekt naar praktische oplossingen om conflicten te voorkomen.

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2020 en 2021 en de beste HBO-Rechten studie van Nederland volgens de Keuzegids Hbo 2023.

  • Veel praktijkopdrachten en excursies.
  • Academisch geschoolde topdocenten met uitgebreide praktijkervaring.
  • Goede persoonlijke begeleiding van betrokken docenten.
  • Na afloop ben je breed inzetbaar in de traditionele juridische sectoren én het bedrijfsleven.​

Wat staat je te wachten?

Het recht speelt een belangrijke rol bij het ordenen van de maatschappij. Die is complex en verandert continu. Voor burger, bedrijf of overheid is het van groot belang om te weten wat de wetgeving precies betekent. Als je kiest voor de bacheloropleiding HBO-Rechten, word je opgeleid tot een breed inzetbare, praktijkgerichte juridische professional. Dat is belangrijk, want als hbo-jurist moet je het hele werkveld kunnen overzien. Zo adviseer je bijvoorbeeld bedrijven over vergunningen, zorg je dat deze voldoen aan nieuwe wetgeving en heb je toepasbare kennis over privacywetgeving. Juridische vraagstukken zijn overal en gaan ver voorbij de muren van de rechtbank. Juist daarom groeit de vraag naar praktijkgerichte juristen die kunnen optreden als adviseur voor maatschappelijke, juridische vraagstukken en die de wet- en regelgeving op de juiste manier kunnen interpreteren en vertalen naar de praktijk.