Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leeuwarden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

 

Los jij graag maatschappelijke problemen op door de wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren? Ben je zorgvuldig en houd je ervan om dingen uit te zoeken? Dan is de bacheloropleiding HBO-Rechten voor jou een goede keuze. Als hbo-jurist zoek jij uit wat het geldend recht is en hoe dit toegepast moet worden in bepaalde situaties. Je hebt oog voor detail, vind het een uitdaging om zaken uit te pluizen en zoekt naar praktische oplossingen om conflicten te voorkomen.

 

 

Wat staat je te wachten?
Het recht speelt een belangrijke rol bij het ordenen van de maatschappij. Die is complex en verandert continu. Voor burger, bedrijf of overheid is het van groot belang om te weten wat de wetgeving precies betekent. Als je kiest voor de bacheloropleiding HBO-Rechten, word je opgeleid tot een breed inzetbare, praktijkgerichte juridische professional. Dat is belangrijk, want als hbo-jurist moet je het hele werkveld kunnen overzien. Zo adviseer je bijvoorbeeld bedrijven over vergunningen, zorg je dat deze voldoen aan nieuwe wetgeving en heb je toepasbare kennis over privacywetgeving. Juridische vraagstukken zijn overal en gaan ver voorbij de muren van de rechtbank. Juist daarom groeit de vraag naar praktijkgerichte juristen die kunnen optreden als adviseur voor maatschappelijke, juridische vraagstukken en die de wet- en regelgeving op de juiste manier kunnen interpreteren en vertalen naar de praktijk.

 

 

Wat kun je worden met de opleiding HBO-Rechten?
Na je studie ben je een breed opgeleide, praktisch georiënteerde, juridische professional. Je kunt als hbo-jurist daardoor in diverse functies op de arbeidsmarkt aan de slag, bijvoorbeeld:

- Juridisch medewerker bij de rechtbank
- Juridisch medewerker bij een advocaten- of notariskantoor
- Juridisch adviseur bij een bank, verzekeraar of multinational
- Juridisch consultant bij een (rechtsbijstand) verzekeraar of juridisch adviesbureau
- Juridisch medewerker bij de provincie of gemeente
- Beleidsmedewerker of jurist bij provincie of gemeente