Zoekwoorden:
ICT, informatica
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

In het kort

Een softwaretool bedenken voor de ruimtevaart, werken aan een programma dat jou op basis van je kijkgeschiedenis nieuwe films en series aanraadt, bouwen aan een Virtual Reality-omgeving die er voor zorgt dat kinderen het minder eng vinden om naar het ziekenhuis te gaan of een voedselproducent met ICT helpen allergenen uit elkaar te houden tijdens de bereiding van maaltijden? Studenten van onze Informatica-opleiding doen het! Tijdens de opleiding helpen we je te ontdekken welke mogelijkheden er zijn en welke daarvan het beste bij jou passen. 

 

Waarom hbo Informatica in Leiden

De opleiding Informatica van Hogeschool Leiden is kleinschalig opgezet; docenten en studenten weten elkaar snel te vinden. Tijdens de opleiding werk je voor echte opdrachtgevers uit het vakgebied en is er veel vrijheid om je eigen keuzes te maken. Onze informatica-opleiding is praktisch ingestoken: je gaat vanaf dag één zelf aan de slag en werkt samen met andere studenten aan creatieve oplossingen. Het team van Informatica-professionals helpt je op weg met de benodigde theorie en begeleiding.  

 

Nieuwsgierig naar hoe het is om Informatica te studeren bij Hogeschool Leiden? Bezoek een Open Dag en kom Proefstuderen of Meelopen bij de opleiding! 

 

Kies de opleidingsvariant die bij je past

De bacheloropleiding Informatica wordt aangeboden in drie varianten. Op deze pagina vind je meer informatie over de vierjarige voltijdopleiding Informatica. Heb je interesse in digitaal forensisch onderzoek? Lees dan meer over het opleidingsprogramma van Informatica: Forensisch ICT voltijd. Ben jij al werkzaam als digitaal forensisch onderzoeker en wil je werken en leren combineren? Lees meer over het opleidingstraject van Informatica: Forensisch ICT duaal.

 

Jouw toekomst in de informatica

De opleiding hbo Informatica van Hogeschool Leiden bereidt je voor op het werken in het snel veranderende ICT-werkveld door je te leren hoe je nieuwe technieken en werkwijzen snel eigen maakt. Met een afgeronde Informatica-opleiding kun je heel veel kanten op. Zo kun je mobiele apps maken voor een ziekenhuis, webapplicaties bouwen en testen voor grote bedrijven of data over de reisbewegingen in het openbaar vervoer overzichtelijk bij elkaar brengen, zodat het verkeer daarop kan worden aangepast. 

 

Wat zijn je beroepsmogelijkheden?

Tijdens de opleiding maak je uitgebreid kennis met drie verschillende beroepsrichtingen waar je met jouw hbo bachelor in Informatica terecht kunt komen.

 

Software Engineer

Als Software Engineer werk je aan de gebruikerskant van applicaties zoals websites of apps op je telefoon, maar zorg je er ook voor dat de applicatie goed werkt; werk wat niemand ziet, maar wel erg belangrijk is. 

Data Engineer

Als Data Engineer zorg je ervoor dat data van verschillende informatiebronnen goed opgeslagen en georganiseerd is waardoor jij met je collega's iets kan zeggen over patronen in de data.

UX Engineer

Als UX Engineer werk je aan een goede gebruikerservaring van het werken met machines, software en applicaties: jij zorgt ervoor dat de bediening gemakkelijk te begrijpen is. 

 

Is hbo Informatica iets voor jou?

Spreekt een ICT-opleiding in het hbo je aan? Ben je altijd nieuwsgierig naar de laatste technologische ontwikkelingen? Heb je plezier in het vinden van slimme oplossingen voor lastige zaken? Kijk je met een analytische blik naar de dingen die je tegenkomt in je dagelijks leven? Misschien is de opleiding Informatica van Hogeschool Leiden dan iets voor jou!

 

Voor een succesvolle toekomst als ICT’er is het belangrijk dat jij jezelf herkent in onderstaande eigenschappen. Je hebt:

  • een sterk analytisch vermogen
  • plezier in het vinden van slimme oplossingen voor ingewikkelde problemen
  • een nieuwsgierigheid naar nieuwe technologieën en de mogelijkheden die ze bieden
  • goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • het vermogen om buiten kaders te denken