Het doel van ThreadStone Cyber Security is om het MKB in Europa te beveiligen tegen cybercriminaliteit. Daarom heeft ThreadStone een Cloud-oplossing (SaaS) op abonnementsbasis ontwikkeld - ThreadScan - die toegankelijk, gemakkelijk te gebruiken en aantrekkelijk geprijsd is. Met ThreadScan is het mogelijk om allerlei kwetsbaarheden van websites en met internet verbonden apparaten te detecteren.

 

Door de aantrekkelijke prijsstelling zijn kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) in staat om ThreadScan toe te passen om hun kwetsbaarheden te beheren en te verhelpen. ThreadStone treedt op als 'een hacker van het internet' en maakt gebruik van een unieke zakelijke aanpak door het opzetten van een business case met hostingbedrijven, webontwikkelaars, value added resellers en verzekeringsmaatschappijen. Zij kunnen gebruik maken van eenvoudig te gebruiken en volledig geautomatiseerde meters, zodat het MKB snel kan zien hoe kwetsbaar zij zijn. Aan de hand van de score van de meter kan de eindgebruiker via de Reseller een abonnement afsluiten. Met het abonnement krijgt de eindgebruiker een structurele oplossing voor het beheren en verhelpen van kwetsbaarheden en houdt hij bescherming tegen cybercriminaliteit voor de toekomst. ThreadScan laat ook zien wie er verantwoordelijk is voor de kwetsbaarheden. ThreadScan kan een groot deel van de aankomende wet voor hailing data leakage (in Nederland al toegepast vanaf 2016) ondersteunen, bijvoorbeeld door een volledige historie van gevonden kwetsbaarheden en wat er door de verantwoordelijke persoon of organisatie is gedaan.

 

De scan van ThreadScan is ontwikkeld door ThreadStone Cyber Security in samenwerking met TNO. De scan bevat dus veel meer informatie dan concurrenten. Bijvoorbeeld:

  • Wat is de reputatie van de website op het internet (dit is iets anders dan zoekmachineoptimalisatie)?
  • Wordt de website gebruikt voor phishing of malware?
  • Is de website kwetsbaar voor aanvallers?
  • Kan een wachtwoordaanval eenvoudig worden uitgevoerd?
  • Wat is het risico/impact van een aanval op het bedrijf/ de website?

 

Omdat ThreadScan volledig geautomatiseerd is, is de prijsstelling zeer aantrekkelijk. Wanneer ThreadScan op nationaal of zelfs Europees niveau kan worden uitgerold, kan de bekendheid rondom cybercriminaliteit worden vergroot, en de cybercriminaliteit voor het midden- en kleinbedrijf worden teruggedrongen!