Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Hoe zorgen we voor een veilige samenleving in een gedigitaliseerde samenleving? Hoe borgen we de privacy van de burger in een data-gedreven maatschappij? En beschermen we ons voldoende tegen cyberaanvallen door criminelen en spionnen? De digitale weerbaarheid van onze samenleving staat al decennia lang onder druk. In de master Digital Security bestudeer je alle aspecten van de digitale veiligheid en weerbaarheid van de samenleving en organisaties. Na het afronden van deze master ben je in staat de risico’s en het belang van digitalisering voor de samenleving als geheel en voor de continuïteit en ontwikkeling van organisaties in het bijzonder op waarde te schatten.

 

In deze master staat de digitale veiligheid en weerbaarheid van de samenleving en organisaties centraal. Je leert over technische uitdagingen en ontwikkelingen, maar ook over de rol van gedrag, de organisatie, en de juridische en bestuurlijke kaders voor het veiligstellen van het digitaal domein.

 

Na deze master weet jij de brug te slaan tussen technische specialisten en hoger management op het gebied van Digital Security. Je kunt risico’s inschatten en adviseren over gepaste maatregelen. Je bent klaar om een sleutelrol te vervullen binnen de uitdagingen van de complexe, gedigitaliseerde samenleving.

 

Toelatingseisen Master Digital Security

Je kunt starten met de masteropleiding Digital Security met een afgeronde bacheloropleiding Integrale Veiligheidskunde, Recht of ICT, maar ook voor studenten van andere opleidingen kan de master interessant zijn. De masteropleiding richt zich op studenten die:

  • Zichzelf willen uitdagen door verdieping;
  • Willen leren door te werken aan authentieke casuïstiek;
  • Willen groeien in onderzoekend vermogen en kritisch denken.

Toelating

Na inschrijving wordt een intakegesprek gehouden. Het intakegesprek dient twee doelen; enerzijds is het de studiekeuzecheck (matching) om te kijken of jouw verwachtingen overeenkomen met de inhoud van de opleiding. Anderzijds is het om een eventuele knowledge gap vast te stellen. Op grond van de geconstateerde knowledge gap kan je geadviseerd worden een online-programma Digital Security te volgen.