Kivu Consulting is een wereldwijd Cyber forensisch en Security bedrijf, met het hoofdkantoor in San Francisco en kantoren in New York, Washington DC, Denver en Toronto. De Europese dochteronderneming Kivu Netherlands B.V. is gevestigd in Amsterdam.

 

Kivu behandelt de technische reactie en sanering bij netwerkinbraken, phishingaanvallen, ransomware-incidenten en het per ongeluk blootleggen van vertrouwelijke informatie. Kivu biedt ook preventieve diensten aan, waaronder risicoanalyses, gap-analyse, pentests en table-top-oefeningen. Kivu neemt informatie uit haar incident response cases op om zich voor te bereiden op de huidige aanvalsvectoren en om best practices te implementeren in de beveiliging van de verdediging.

 

Kivu is een vooraf goedgekeurde leverancier van cyber forensics voor toonaangevende Amerikaanse, Canadese, Latijns-Amerikaanse en Europese verzekeraars en reageert op inbreuken die door hun klanten worden gepleegd. Dit zijn onder andere hightech productiebedrijven, banken, universiteiten, hotels en ziekenhuizen. Kivu is sinds 2015 elk jaar genomineerd als cyber response team van het jaar door Advisen, de toonaangevende leverancier van gegevens aan de verzekeringsbranche.

 

Kivu heeft een pionierswerk verricht op het gebied van incident response protocol van analyse en gegevensverzameling op afstand, waardoor Kivu's analisten overal ter wereld onmiddellijk aan de slag kunnen gaan zonder dat ze ter plaatse aanwezig hoeven te zijn. Met zijn interne team van onderhandelaars (in het Russisch, Oekraïens, Chinees en Portugees) en malware reverse-engineers is Kivu de erkende marktleider in de reactie op cyber afpersing en ransomware, en de beveiliging van geavanceerde technologie van drones tot blockchain.

 

Kivu's forensische onderzoekers hebben kwalificaties zoals forensische certificeringen (Encase EnCE, SANS GCIH Incident Handlers, Certified Ethical Hackers en reverse malware-experts); IT-certificeringen (CISSP, CISA); met eerdere achtergronden als juridisch adviseur, IT-administratie, wetshandhaving en netwerkbeveiliging. Kivu onderzoekers hebben getuigd als computer forensische experts in de Amerikaanse staats- en federale rechtbank en hebben hun bevindingen gepresenteerd aan Amerikaanse en Europese regelgevers.