De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ondersteunt een sterk systeem van wetenschappen in Nederland door kwaliteit en innovatie binnen de wetenschap te stimuleren. Onze overtuiging is dat wetenschappelijk onderzoek bijdraagt aan onze welvaart en welzijn, en dat het voorziet in onze groeiende behoefte aan kennis: voor het aangaan van maatschappelijke uitdagingen, voor economische ontwikkeling en om onszelf en de wereld beter te leren begrijpen.

 

NWO Cyberveiligheid
Het programma Cyber Security richt zich op de ontwikkeling van producten, diensten en kennis voor de beveiliging van de digitale samenleving. Cybersecurity stimuleert de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de wetenschap. Met het bedrijfsleven als zowel leverancier en klant. Cybersecurity sluit aan bij de Nationale Cyber Security Strategie (NCSS) van de Nederlandse overheid. Het doel is om eventuele cyberverstoringen voor de Nederlandse bevolking, het bedrijfsleven en de overheid tegen te gaan. Dit wordt vertaald in vijf beleidsdoelen voor Cyber Security:

  1. Nederland is bestand tegen cyberaanvallen en beschermt haar vitale belangen in het digitale domein.
  2. Nederland pakt cybercriminaliteit aan.
  3. Nederland investeert in veilige ICT-producten en -diensten die de privacy beschermen.
  4. Nederland bouwt coalities voor vrijheid, veiligheid en vrede in het digitale domein.
  5. Nederland beschikt over voldoende kennis en vaardigheden op het gebied van cybersecurity en investeert in ICT-innovatie om de doelstellingen op het gebied van cybersecurity te bereiken.