De RHEA Group is meer dan een betrouwbare partner, maar werkt actief samen met het Europees Ruimteagentschap (ESA), Belspo, het Europees GNSS-Agentschap, de Europese Commissie, de Europese Zuidelijke Sterrenwacht en EUMETSAT. Van het werken aan het Europese vlaggenschipnavigatiesysteem (Galileo) en het aardobservatieprogramma (Copernicus) tot de verkenning van de Rode Planeet (ExoMars) en de lancering van het eerste ruimteschip dat op een komeet landt (Rosetta). Onze experts bouwen aan de toekomst van de industrie door de meest baanbrekende missies aan te sturen.

 

Ons bedrijf is de enige maker van MOIS, de software die de verschillende complexe processen van ruimtevaartmissies automatiseert, waardoor de voorbereidingstijd van de operaties wordt verkort en de kwaliteit van het testen en de veiligheid van de missies wordt verhoogd. MOIS wordt door ESA als standaard gebruikt en heeft meer dan 100 missies vooruitgeholpen.

 

We schrijven een nieuw hoofdstuk over de ruimtevaartveiligheidsindustrie door het leiden van de eerste Cyber-Range voor ruimtevaartsystemen en -operaties voor ESA - een programma om de ruimtevaartinfrastructuur te beveiligen. Bovendien werkt onze veiligheids- en crisismanagementafdeling samen met de NAVO aan de ontwikkeling van CIICS, een trans-Atlantisch veiligheidsprogramma voor samenwerking op het gebied van cyberdefensie. Onze expertise is gebaseerd op fysieke veiligheid, cybersecurity en de bescherming van kritieke infrastructuur. We werken samen met ESA, ACEA SpA, de regering van Canada, de stad Montreal, het Hooggerechtshof van Canada en de regering van Canada.

 

Het optimaliseren van de productie van complexe engineeringproducten is een van onze belangrijkste expertisegebieden. We hebben een team van ingenieurs die tegelijkertijd ontwerpen - de methodologie die complexe engineeringprocessen stroomlijnt en de tijd en de levenscycluskosten reduceert. Het bedrijf is de bedenker van het open source Concurrent Design Platform (CDP) ®, de software die de implementatie van de methodologie vergemakkelijkt. Ons team van gespecialiseerde ingenieurs is pionier in de implementatie van de methodologie en werkt nauw samen met de ESA Concurrent Design Facility.

 

RHEA Group, met meer dan 300 ingenieurs en wetenschappers wereldwijd, is actief in 10 landen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Waver, België en kantoren in Canada en Europa.