EclecticIQ is een Nederlands softwarebedrijf, met internationale activiteiten op het gebied van Cybersecurity. Op basis van onze expertise in Cyber Threat Intelligence, gecombineerd met onze achtergrond in IT security, hebben we EclecticIQ's Cyber Threat Intelligence Platform ontwikkeld: een 'state-of-the-art' Cybersecurity oplossing die door grote organisaties als onderdeel van hun IT-Security strategie wordt ingezet. Juist sectoren als Finance, Government, Energy, Retail en Manufacturing investeren veel in Cyber Intelligence als antwoord op gerichte Cyber-aanvallen.

 

Om uw IT-beveiliging efficiënt te laten functioneren, is een actuele dreigingsanalyse van uw situatie noodzakelijk. Cyberdreiginginformatie is informatie over cybercriminelen of andere 'actoren', hun modus operandi, hun agenten en andere kenmerken. Deze informatie vormt samen met de context, zoals hun motivatie, uw dreigingsbeeld.

 

Tegenwoordig zijn cyberdreigingsgegevens in grotere hoeveelheden beschikbaar. Het EclecticIQ Cyber Threat Intelligence Platform neemt de complexiteit van het omgaan met verschillende databronnen en dataformaten weg door deze gegevens te verzamelen uit verschillende open- en commerciële bronnen. De OASIS-standaarden STIX en TAXII worden gebruikt om inlichtingengegevens te koppelen en te interpreteren. Grote hoeveelheden data worden genormaliseerd, verrijkt, gecorreleerd en geprioriteerd voordat ze beschikbaar worden gesteld aan Threat Analysts en Security Operators, waarme het gebruikelijke niveau van handmatig werk sterk wordt gereduceerd.

 

Het platform maakt het mogelijk om Cyber Situational Awareness te creëren. De geavanceerde analyses maken het mogelijk om een holistisch beeld van het bedreigingslandschap te verkrijgen. Mede hierdoor wordt aan de analist alleen de indicatoren gepresenteerd die relevant zijn voor de organisatie en die verder onderzoek rechtvaardigen. Het vinden van de naald in de hooiberg is nog nooit zo eenvoudig geweest!

 

Dankzij open-source-implementaties van TAXII-clients en -servers, draagt EclecticIQ bij aan haar missie, en de gemeenschap in de strijd tegen cyberdreigingen.

 

Zie hier voor meer informatie over EclecticIQ Threat Intelligence Platform.

Gesloten Vacatures & Stages van EclecticIQ