Onze wereld wordt steeds meer verbonden. Miljarden intelligente apparaten en machines genereren enorme hoeveelheden gegevens en slaan zo een brug tussen de echte en de virtuele wereld. Het omzetten van deze enorme hoeveelheden data in waarde is een belangrijke succesfactor.

 

Siemens is een wereldwijde krachtpatser die zich richt op de gebieden van elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energiezuinige, grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van systemen voor energieopwekking en -transmissie en medische diagnose. Op het gebied van infrastructuur en industriële oplossingen speelt het bedrijf een pioniersrol.

 

Siemens helpt zijn klanten te profiteren van de technologische vooruitgang en minimaliseert tegelijkertijd de blootstelling aan risico's op het gebied van bijvoorbeeld cyberveiligheid. Een optimale beveiligingsoplossing kan alleen worden geïmplementeerd als deze voortdurend wordt aangepast aan nieuwe bedreigingen.

 

Het minimaliseren van risico's op het gebied van Cybersecurity omvat zowel uitgebreide Security mechanismen als de integratie van Security activiteiten in de hele levenscyclus. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met beveiligingsoverwegingen tijdens de ontwikkeling en engineering, maar ook bij service- en operationele activiteiten. Met het concept "defense in depth" biedt Siemens uitgebreide beveiligingsmechanismen die fysieke beveiliging, netwerkbeveiliging en systeem- en software-integriteit helpen combineren.

 

Cyberbeveiliging is een geïntegreerd onderdeel van ons portfolio:

- De toekomst van de productie: efficiënte, flexibele en cyberveilige oplossingen voor de industrie;

- Intelligente infrastructuur, duurzame, slimme en veilige bouw- en mobiliteitsoplossingen;

- Duurzame energieoplossingen, slimme netwerken, digitale onderstations en energie-automatisering.

 

Cyberbeveiligingsvraagstukken zijn al geruime tijd onderwerp van standaardisatie en Siemens speelt een actieve rol binnen grote organisaties door ervoor te zorgen dat er gemeenschappelijke cyberbeveiligingsstandaarden worden ontwikkeld.

 

Siemens

 

Gesloten Vacatures & Stages van Siemens Nederland