Studeren aan de TU Delft

Welkom bij de Technische Universiteit Delft! Een van de beste universiteiten ter wereld (#15 in QS ranking), gevestigd in de historische stad Delft, Nederland, in het hart van Europa.


Onze opleidingen

We bieden 16 bacheloropleidingen en meer dan 35 masteropleidingen op het gebied van wetenschap, techniek en design. Al onze masteropleidingen worden in het Engels gedoceerd, evenals (op dit moment) de bacheloropleidingen Lucht- en Ruimtevaarttechniek en Toegepaste Aardwetenschappen; onze andere bacheloropleidingen worden in het Nederlands aangeboden.

 

Een goede balans tussen theorie en praktijk, projectwerk en praktijkervaring in onze uitstekende onderzoeksfaciliteiten, stelt je in staat om de vaardigheden te verwerven die de ingenieur van de toekomst nodig heeft. Delftse studenten zijn typisch nieuwsgierig, pro-actief, ondernemend en zien kansen om dingen beter te maken. Ze zijn niet bang om (wereldwijde) uitdagingen aan te gaan, zodat onze wereld een betere plek wordt.


Internationaal

Met meer dan 100 nationaliteiten, 30% van onze masterstudenten en zelfs meer dan 60% van onze doctoraatsstudenten zijn internationale studenten, kunnen we met recht zeggen dat je deel gaat uitmaken van een echte internationale gemeenschap. En met partnerschappen met meer dan dertig universiteiten over de hele wereld en onze nauwe banden met de (inter)nationale industrie, stellen we onze studenten in staat om hun internationale ervaring verder te vergroten.


Carrièreperspectief

Afgestudeerden uit Delft zijn zowel in de private als in de publieke sector zeer gevraagd en hebben een wereldwijde reputatie. Ze staan bekend om hun creativiteit en vermogen om complexe problemen op te lossen, uitdagingen die hen vaak leiden tot het werken in complexe en onvoorspelbare professionele omgevingen en tot het vervullen van leidende rollen in organisaties over de hele wereld. Neem een kijkje op onze World of Alumni Map en onze LinkedIn-pagina om te weten te komen waar onze alumni werken en wonen.


En meer...

De TU Delft biedt meer dan een zeer gewaardeerde graad. Met meer dan 70 verschillende sporten en ongeveer 70 creatieve cursussen biedt ons Sport & Cultuurcentrum voor elk wat wils. De studentenstad Delft ademt historische charme uit en heeft genoeg restaurants, bars, winkels, een theater, bioscoop en nog veel meer, zodat je na een dagje studeren heerlijk kunt ontspannen. En met onze uitstekende openbaar vervoer voorzieningen ben je in 15 minuten in Rotterdam, 1 uur in Amsterdam, terwijl Parijs slechts 3 uur verwijderd is. Lees meer over het studentenleven in Delft.


Toelating en aanmelding

Wil je deel uitmaken van de TU Delft? Lees dan meer over de toelatingseisen en onze aanmeldingsprocedure. Bekijk ook onze beursmogelijkheden voor internationale studenten.

Gesloten Vacatures & Stages van Technische Universiteit Delft