De stad Zoetermeer staat bekend als een "Nieuwe Stad". De laatste vijftig jaar is Zoetermeer gegroeid en ontwikkeld van een klein dorp tot een moderne stad met ongeveer honderdvijfentwintigduizend (125.000) inwoners, een zeer gezonde plek voor nieuwe economie en informatietechnologie om te groeien en te bloeien, vrijetijdshoofdstad van de regio en gelegen in het centrum van de regio Randstad.

 

IT en IT-security kennis spelen een belangrijke rol in Zoetermeer. De bevolking van IT-specialisten die in onze stad wonen en in de omgeving werken, is in deze regio ver bovengemiddeld groot. Op ons Nederlandse Innovatiepark bieden we een unieke combinatie van IT & IT-security onderwijs van de Haagse Hogeschool, innovatieve en internationale bedrijven en een incubatieprogramma voor IT-starters. Op deze locatie werken we aan de ontwikkeling van nieuwe IT-innovatie met internationale bedrijven in de omgeving, maar ook door onze stad te gebruiken als een echte proeftuin voor IT- en security-innovaties.

 

De nabijheid van steden als Den Haag, Rotterdam en Amsterdam geeft deze stad het voordeel dat er bedrijven, hoogwaardig menselijk kapitaal en Research & Development van wereldklasse in de buurt zitten. Zo hebben we drie universiteiten binnen een straal van 15 kilometer en hebben we een eigen bachelor IT-opleiding.

 

Een pioniersmentaliteit is nodig om een stad van de grond af aan op te bouwen waar mensen na 50 jaar ontwikkeling in een comfortabel en veilig gebied wonen met alle diensten en kwaliteit die ze nodig hebben. Leren door te doen, dat is het kenmerk van Zoetermeer. En leren door te leren is wat we bereiken door scholen en onderwijscentra te betrekken bij onze economie. Deze mentaliteit heeft Zoetermeer gemaakt tot wat het nu is en deze mentaliteit trekt zakelijke partners en organisaties aan die zich kunnen identificeren met onze aanpak.

Gesloten Vacatures & Stages van Gemeente Zoetermeer