Vrede, Rechtvaardigheid en (Cyber)Veiligheid

Het veiligheidsvoorstel van The Hague Security Delta (HSD) sluit perfect aan bij het sterke profiel van Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Rechtvaardigheid, dat in het afgelopen 20 jaar is opgebouwd. Het Internationaal Gerechtshof, gevestigd in het Vredespaleis, het Internationaal Strafhof, Europol, Eurojust, de OPCW en ongeveer 160 andere internationale organisaties op het gebied van vrede, gerechtigheid en internationaal recht, zijn daarvan het bewijs.

 

Daarom wil de gemeente Den Haag de perfecte omgeving en voorwaarden creëren voor deze groeiende economische sector. Centraal staat de ontwikkeling van HSD en de HSD Campus, waar meer dan 50 bedrijven, overheden en kennisinstellingen zijn gevestigd en gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van innovatieve veiligheidsoplossingen. Daarnaast worden de economische kansen die HSD met zich meebrengt gekenmerkt door cross-sectorale samenwerkingen tussen de sectoren IT/Tech, Finance & Legal en Energy, zijn talrijk van en versterkt door economische programma's zoals Impact Economy en Smart The Hague (Smart Cities).

 

De afgelopen jaren heeft Den Haag zich vooral geprofileerd als Cyber Security-hub, wat blijkt uit de aanwezigheid van het Europees Centrum voor Cybercriminaliteit (EC3) van Europol, het communicatie- en informatiebureau van de NAVO, het Nederlandse Cybercommando en het Nationaal Cyber Security Centrum, de Cyber Security Academy en tal van andere prominente Cybersecurity bedrijven.

Gesloten Vacatures & Stages van Gemeente Den Haag